Bendt neemt koppositie Kemnaad over

Bendt neemt koppositie over van Kemnaad

DAMMEN – Federatie Meester (MF) Gerson Bendt heeft de koppositie overgenomen van MF Rinaldo Kemnaad bij de President Cup 2024, die door de Surinaamse Dambond wordt georganiseerd. Bendt staat na tien ronden aan kop met vijftien punten.

Kemnaad, koploper na negen ronden, nam het in de tiende ronde op tegen Bendt. Oud-kampioen Bendt speelde goed en pakte zijn vijfde zege van het toernooi. Hij blijft hiermee ongeslagen tijdens de President Cup. De overwinning maakt dat Bendt nu de koppositie heeft overgenomen van Kemnaad. MF Kemnaad zakt van de eerste naar de derde plaats. Dit is zijn tweede nederlaag. Kemnaad blijft steken op dertien punten.

Groot Internationaal Meester (GMI) Guno Burleson won zijn ontmoeting van de jeugdige Quincy Ngawikromo. Burleson, die op de tweede plaats eindigde bij de President Cup van 2023, staat nu op de tweede plaats met veertien punten. Ngawikromo zakt door het verlies van de vierde plaats helemaal naar de zevende. Hij heeft uit tien wedstrijden elf punten. Titelverdediger Johannes Alfaisi won zijn ontmoeting van Don Elliot en heeft nu dertien punten. Alfaisi bezet de vierde plaats. MF Arief Salarbaks won zijn derde partij in dit toernooi. Hij won van Edson Amoekonie. Salarbaks staat op de negende plaats met tien punten. Salarbaks begon de President Cup minder en stond zelfs na zes ronden op de zestiende (laatste) plaats.

Verder speelde Ricardo Palisie remise tegen Montazali Nazir en Stanley Moetoer won van Derryl Bohr. Radjesh Dipai speelde remise tegen Dennis Landveld en Sharvan Debipersad won zijn ontmoeting van Marcel Oostburg.

Vandaag wordt de elfde ronde afgewerkt. Het programma ziet er als volgt uit: Burleson-Kemnaad, Bendt-Ngawikromo, Nazir-Bohr, Moetoer-Palisie, Landveld-Debipersad, Oostburg-Salarbaks, Elliot-Dipai en Amoekonie-Alfaisi…[+]