Brein achter mannelijke castraties en amputaties veroordeeld tot 22 jaar cel

15-Brein-achter-mannelijke-castraties-en-amputaties-veroordeeld-tot-22-jaar-cel-Menselijke-slachting

LONDEN – Een man die het brein is achter operaties voor extreme lichaamsaanpassing, is door de rechtbank in Londen veroordeeld tot een celstraf van minstens 22 jaar. De 46-jarige Marius Gustavson deed en deelde beelden van ‘gevaarlijke, onnodige en levensveranderende operaties’ op sociale media zonder de benodigde medische kwalificaties daarvoor te hebben.
De Noorse staatsburger runde het ‘lucratieve bedrijf’ eunuchmaker.com, waarop reclame werd gemaakt voor diensten als mannelijke castratie, het verwijderen van de penis en invriezen van ledematen. Op zijn hoogtepunt kreeg die website ruim 22.800 bezoekers, terwijl Gustavson er meer dan drie ton mee verdiende. Gustavson liet eerder ook al zijn eigen penis afsnijden, het puntje van een tepel verwijderen en een been bevriezen zodat het kon worden geamputeerd. Na operaties van andere mensen bewaarde de 46-jarige lichaamsdelen in afhaalbakken in een vriezer. Zijn eigen penis lag in een la in zijn huis. De rechter noemde de activiteiten “op zijn minst walgelijk en weerzinwekkend”, meldt Sky News. De aanklager voegde toe dat de Noor lichaamsdelen verkocht en dat er duidelijk bewijs was voor kannibalisme. Zo waren er beelden gevonden op de telefoon van Gustavson waarop te zien is hoe hij een paar testikels aan het koken is ‘voor zijn lunch’. De 46-jarige bekende dan ook tussen 2016 en 2022 schuldig te zijn aan de eerdergenoemde feiten.
Nog negen anderen bekenden betrokkenheid bij de onderneming van Gustavson. Eentje zei dat er sprake was van een “boeiende en betoverende” sekte-achtige sfeer rondom de man. Dat nam volgens de aanklager alleen niet weg dat sommigen een spoedbehandeling nodig hadden na een operatie van Gustavson en zijn ‘collega’s’. “De procedures waren niet veel minder dan menselijke slachting”, aldus de aanklager.
Waarom deed Gustavson eigenlijk dit soort extreme operaties? Volgens zijn advocaat verlangde de man al sinds zijn tienerjaren naar het zijn van de “architect van zijn eigen lichaam”. Het laatste zetje werd gegeven in 2016, het jaar waarin zijn huwelijk ten einde kwam. Daarna ging hij over tot de lichaamsaanpassingen, die hem “een gevoel van grotere zelfacceptatie’”gaven. Tegelijkertijd wilde Gustavson anderen helpen met dezelfde soort verlangens en “een glimlach op hun gezichten toveren”. (De Telegraaf)…[+]