Brighton & Hove Albion greep net naast Premier League-sensatie in zomer

08-Brighton & Hove Albion

VOETBAL – Cole Palmer (22) is een van de revelaties dit seizoen in de Premier League. Chelsea pikte de aanvaller annex middenvelder in de afgelopen zomer op en hield hem zodoende uit handen van Brighton & Hove Albion.
Dat deed Brighton-manager Roberto De Zerbi dinsdag uit de doeken, tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Chelsea. “We voelden dat hij een topspeler kon worden”, vertelde de Italiaan over de concrete belangstelling die The Seagulls hadden voor de 22-jarige voetballer.
“Zijn kwaliteiten waren duidelijk voor iedereen toen hij nog bij Manchester City speelde”, vervolgde De Zerbi. “Dit seizoen speelt hij echt goed. Hij scoort veel en wordt voor ons een groot probleem woensdagavond. Want hij kan starten vanaf de flank, kan naar binnen komen, als nummer tien spelen. De kwaliteiten van Palmer staan buiten kijf.”
Mocht Brighton & Hove Albion nog altijd interesse hebben in Palmer, moet het fors de portemonnee trekken. Met 26 doelpunten en 14 assists in 46 officiële wedstrijden is Palmer een van de uitblinkers van dit seizoen in de Premier League. Hij maakt kans op de prijs voor speler van het seizoen, en bovendien is hij nog tot 2030, met een eenjarige cluboptie, vastgelegd bij The Blues. (AD)…[+]