Brunson scoort opnieuw meer dan 40 punten voor Knicks

08-Brunson-scoort-weer-meer-dan-40-punten-voor-Knicks

BASKETBAL – De basketballers van New York Knicks hebben in de play-offs van de NBA, Indiana Pacers verslagen in hun eerste onderling treffen. Het werd in New York 121-117 voor de Knicks. Jalen Brunson speelde de hoofdrol met 43 punten. Het is al de vierde wedstrijd op rij dat Brunson meer dan 40 punten scoorde.
“Met de kleine dingen kun je veel bereiken”, zei Brunson. “Dus ja, de 40 punten zijn cool en zo, maar het zijn de kleine dingen die ons helpen zulke wedstrijden te winnen. Dus ik ben gewoon blij dat ik de groep jongens heb die ik heb. Ik weet gewoon dat we dat gaan doen. Vecht elke dag. Dat is het enige waar ik aan denk”, geeft Brunson aan.
“Je kunt elke avond doorgaan en wat ik zo leuk aan hem vind, is dat hij helemaal voor het team speelt”, zei Knicks-coach Tom Thibodeau. “Het enige waar hij om geeft is winnen, en hij geeft om zijn teamgenoten, en ik denk dat als dat gebeurt, hij uiteindelijk vraagt: wat hebben we nodig? Hebben we een grote basket nodig? Wat we ook nodig hebben, hij zal ervoor zorgen .”
Minnesota Timberwolves nam in de halve finales van de westelijke divisie een 2-0-voorsprong op Denver Nuggets. De titelverdediger werd in Denver weggespeeld met 106-80. Karl-Anthony Towns blonk uit bij de Timberwolves met 27 punten en 12 rebounds, Anthony Edwards maakte ook 27 punten.
“We hebben dit jaar zeer, zeer goede verdedigende pogingen gehad, maar dit moet in de buurt komen van de beste”, zei Minnesota coach Chris Finch. “Aan de bal, naast de bal, de fysiek, de uitvoering van het spelplan. … Gewoon echt opgesloten in de verdediging”, zei Finch.
“We zijn enorm vereerd en gezegend dat we deze kans krijgen om met 2-0 voor te staan”, zei Towns. “Maar we zijn nederig in deze benadering. We begrijpen dat we onszelf in een geweldige positie hebben gebracht, maar hoe geweldig die positie ook is, het kan heel slecht aflopen, als we niet winnen tijdens onze thuiswedstrijden. Dus we moeten er gewoon voor gaan, doen wat we doen, verdedigen op een hoog niveau en zelfs op een hoger niveau uitvoeren.” (ESPN)…[+]