Bucks wint zonder sterspelers

Bucks wint zonder sterren

BASKETBAL – Milwaukee Bucks heeft laten zien dat het ook zonder de geblesseerde sterren Giannis Antetokounmpo en Damian Lillard kan winnen. De Bucks voorkwamen in wedstrijd vijf uitschakeling door Indiana Pacers met 115-92 te verslaan. De ploeg uit Milwaukee is er nog lang niet, want met een 3-2 achterstand in de best-of-seven serie zal het in de laatste twee duels, twee keer moeten winnen.
Antetokounmpo is sinds 9 april geblesseerd en heeft nog geen enkele wedstrijd in deze serie gespeeld. Lillard blesseerde zich in de derde wedstrijd tegen Pacers. Hij miste hierdoor zijn tweede wedstrijd op rij. Bucks’ coach Doc Rivers kan voorlopig geen update geven wanneer deze twee spelers weer kunnen spelen voor Bucks. “Ik hoop dat ze er vandaag zijn. Ze zijn wel dichtbij om een rentree te maken.”
Bobby Portis en Khris Middleton stonden in afwezigheid van de topscorers op, kregen van de Pacers vrij baan en waren beiden goed voor 29 punten in de ruime overwinning. “Vandaag gaat het spannend worden. Ik hoor nu al dat ze mij gaan uitschelden. Ik ben ready daarvoor”, zegt Portis die een vooruitblik geeft op de zesde wedstrijd in Indiana.
“We moeten gewoon begrijpen dat ze een team zijn dat op de rand van het einde van hun seizoen staat en ze spelen wanhopig, ze spelen hard, zoals ze zouden moeten zijn”, zei Tyrese Haliburton van Indiana. “Uiteindelijk hebben ze ons vanavond verslagen. Ze speelden harder. Ze speelden beter. Ze domineerden ons vanavond in elk facet van de wedstrijd.” Haliburton scoorde 16 punten. Myles Turner voegde er 13 toe. Obi Toppin, Nembhard en Pascal Siakam hadden er elk 12.
Cleveland Cavaliers heeft de leiding gepakt in de eerste ronde van de play-offs. In een bloedstollend slot trokken de Cavaliers door een geweldige verdedigende actie van Evan Mobley aan het langste eind: 104-103.

Een uitmuntende Paolo Banchero met 39 punten, 8 rebounds en 4 assists, was niet genoeg voor een overwinning van Orlando Magic. Even leek het daar wel op uit te draaien. Met nog vijf seconden op de klok en een achterstand van twee punten, ging Franz Wagner op de basket af, maar Mobley kon de bal met een uiterste krachtinspanning wegtikken, waardoor de Cavaliers er met de winst vandoor gingen en met 3-2 aan de leiding gaan in de best-of-seven serie.
In Madison Square Garden kregen de aanwezige fans waar voor hun geld. In een spannend duel rekende Philadelphia 76ers met 112-06 na overtime af met New York Knicks, waardoor uitschakeling werd voorkomen. Dat heeft het vooral te danken aan Tyrese Maxey. De 76ers stonden met nog 28 seconden op de klok zes punten achter voordat Maxey de comeback inleidde. De 23-jarige Philadelphia-guard trok eigenhandig de stand gelijk, waarna hij in overtime met een driepunter het lot van de Knicks bepaalde. Maxey behoedde Philadelphia met 7 punten in de laatste 25 seconden voor een nederlaag, eindigde in totaal met 46 punten en zorgde daarmee dat de 76ers nog leven in de eerste ronde van de play-offs. Vanavond ontvangen de Knicks de tegenstander voor wedstrijd zes, met een achterstand van 3-2. (ESPN)…[+]