Catherine Kaslan triomfeert vierde keer op rij in nationale dameskampioenschappen

Catherine Kaslan pakt vierde schaakkampioenschap op rij

SCHAKEN – Vrouwen-FIDE-Meester, Catherine Kaslan, heeft voor de vierde keer op rij de nationale dameskampioenschappen van Suriname gewonnen. De organisatie lag in handen van de Surinaamse Schaakbond. Ze eindigde op de eerste plaats met acht punten.
Catherine moest haar laatste wedstrijd in het Denksport Centrum winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Ze stond tegenover Shefali Creebsburg. Bij een eventuele nederlaag of remise zou haar zusje, Vrouwen-Kandidaat-Meester Victoria Kaslan, de titel winnen. Catherine liet het echter niet zover komen en won de ontmoeting van Creebsburg. In de negen wedstrijden heeft Catherine geen enkele wedstrijd verloren. Ze speelde alleen remise tegen Elise Wu en Victoria.
Dit resultaat betekent dat Victoria voor de derde keer op rij op de tweede plaats eindigt. Victoria won haar laatste wedstrijd van Joelle Wijnhard en eindigde met 7,5 punt. Ook Victoria heeft geen wedstrijden verloren, maar speelde drie keer remise, tegen Catherine, Wu en Alexandra Kaslan.
Wu behaalde met zes punten de derde plaats, terwijl Alexandra met 5,5 punt op de vierde plaats eindigde. Maylee Tjong Tjin Joe completeert de top vijf met 4,5 punt…[+]