Cavaliers verslaat Orlando Magic in laatste wedstrijd van play-offsserie

08-Cavaliers-naar-volgende-ronde

BASKETBAL – Cleveland Cavaliers heeft de zevende wedstrijd, en daarmee de serie, met 106-94 gewonnen van Orlando Magic. In de laatste en beslissende wedstrijd van de play-offsserie was een comeback nodig voor de Cavaliers, die in het tweede kwart nog met achttien punten achterstond.
In de best-of-seven serie kwam het aan op de laatste wedstrijd, nadat beide ploegen er drie wisten te winnen. In de beslissende wedstrijd was Donovan Mitchell de belangrijkste man voor de Cavaliers. Waar hij in de vorige wedstrijd nog 50 punten maakte maar tekortschoot, waren zijn 39 punten nu wel voldoende voor de overwinning. Mitchell zelf was nonchalant over zijn prestatie. “Met alle respect, maar dit betekent niet heel veel voor me”, sprak de topscorer achteraf. “We zijn hier niet om de eerste ronde te winnen. We gaan nu voor de volgende serie, dat is het doel.”
Paolo Banchero scoorde 38 punten – slechts 14 na rust – voor Magic en voegde 16 rebounds toe. Hij kreeg geen ondersteuning van zijn teamgenoten. Franz Wagner en Jalen Suggs maakten in totaal drie van de 28 schoten. “Na de eerste game zeiden mensen: ik weet niet of ze er klaar voor zijn”, zei Banchero. “Om terug te komen op de manier waarop we dat deden: het laat zien waar we naartoe gaan en laat zien wat we kunnen doen.”
Voor de Cleveland Cavaliers als organisatie was het winnen van een play-offsserie een unicum. Het is voor de basketploeg uit Cleveland de eerste play-offsserie sinds 1993 die wordt gewonnen zonder LeBron James in de ploeg. In de volgende ronde van de play-offs treffen de Cavaliers Boston Celtics. (ESPN)…[+]