Celtics één zege verwijderd van finale Eastern Conference

08-Celtics-één-zege-af-van-finale-Eastern-Conference

BASKETBAL – De basketballers van Boston Celtics zijn nog één zege verwijderd van een plek in de finale van de Eastern Conference van de NBA. Het best presterende team van dit seizoen in de reguliere competitie versloeg Cleveland Cavaliers met 109-102 en nam in de best-of-seven serie een voorsprong van 3-1.
Jayson Tatum was met 33 punten de meest trefzekere speler aan de kant van de Celtics. Jaylen Brown volgde met 27 punten. Darius Garland noteerde 30 punten voor Cleveland Cavaliers, dat vanaf de zijlijn werd ondersteund door oud-speler LeBron James. “Het kostte ons een tijdje om in ons spel te komen. Wij keken naar de bal in plaats van ons vrij te maken voor een schot”, zegt Brown.
Coach John-Blair Bickerstaff van Cavaliers zegt dat blessures een rol hebben gespeeld. Cavaliers miste twee van zijn beste spelers: Donovan Mitchell en Jarrett Allen. “We hadden de overige spelers gevraagd om hun uiterste best te doen, maar we kwamen tekort. Verder kon Garland niet in zijn eentje voor de punten zorgen.”
In de halve finales van de Western Conference trok Oklahoma City Thunder de stand in de vierde ontmoeting met Dallas Mavericks gelijk: 2-2. De Mavericks hadden een voorsprong van 14 punten, maar die bleek niet voldoende voor de zege: 96-100.
Shai Gilgeous-Alexander was met 34 punten op schot voor Thunder, maar vooral verdedigend stond het goed bij de ploeg uit Oklahoma. Sterren P.J. Washington en Luka Dončić hadden grote moeite met de verdediging van Thunder.
Chet Holmgren en Luguentz Dort brachten Oklahoma met late driepunters op voorsprong met nog anderhalve minuut op de klok, maar superster Dončić kreeg twee grote kansen om de stand gelijk te trekken met 10 seconden op de klok. De Sloveen – die in totaal goed was voor 18 punten, 12 rebounds en 10 assists – miste de eerste van de twee vrije worpen, waardoor Thunder aan het langste eind trok. (ESPN)…[+]