Chery vertrekt naar Antwerp

Chery vertrekt naar Antwerp

VOETBAL-Oud Surinaams international Tjaronn Chery heeft zijn overstap naar Antwerp FC afgerond. De 35-jarige aanvaller, die graag nog een keer bij een topclub wilde spelen, heeft voor twee jaar getekend bij de club van technisch directeur Marc Overmars en scheidend trainer Mark van Bommel.

Daarmee kan NEC de hoop op een langer verblijf van Chery definitief laten varen. De technisch begaafde linkspoot kwam begin dit jaar op huurbasis over van Maccabi Haifa, omdat hij vanwege de ziekte van zijn zoontje niet langer in Israël wilde blijven. Bij zijn terugkeer bleek al snel dat de voormalig speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen nog altijd van waarde kon zijn in de Eredivisie. Met vijf goals en twee assists leverde hij een belangrijke bijdrage aan de zesde plaats van NEC, dat mede dankzij zijn inbreng ook de bekerfinale haalde. Daarin verloor het van Feyenoord.

Een beloning in de vorm van een Europees ticket bleef voor NEC uit door de nederlaag van afgelopen donderdag in de play-offs. Chery zelf plukt wel de vruchten van zijn succesvolle rentree op de Nederlandse velden. Zoals verwacht tekent hij bij Antwerp, waar hij onlangs al de medische keuring met succes doorstond. De onttroonde kampioen van België kan hem transfervrij oppikken, aangezien Chery zijn contract bij Maccabi Haifa onlangs liet ontbinden. Bij The Great Old komt hij met Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen enkele oude bekenden tegen. (VI)…[+]