Concacaf maakt WK-kwalificatieprogramma Natio bekend

VOETBAL – Suriname speelt zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen 2026 in het Essedstadion. Dit heeft de Concacaf bekendgemaakt. Suriname zit in groep F, samen met El Salvador, Puerto Rico, St. Vincent and the Grenadines en Anguilla.
Suriname speelt op 5 juni om 18.00 uur zijn eerste wedstrijd tegen St. Vincent and the Grenadines. Hierna reist Suriname naar Anguilla voor zijn tweede ontmoeting op 8 juni. De wedstrijd wordt gespeeld in het Raymond E. Guishard Technical Center, The Valley en staat geprogrammeerd voor 16.30 Surinaamse tijd. De Concacaf heeft het programma van de twee overige wedstrijden van Suriname nog niet bekendgemaakt. Wel staat vast dat de twee WK-kwalificatiewedstrijden in juni 2025 gespeeld zullen worden.
Verder maakt de Concacaf bekend dat St. Vincent and the Grenadines het Essedstadion gaat gebruiken als zijn thuishaven. Op 9 juni speelt St. Vincent and the Grenadines zijn tweede wedstrijd tegen El Salvador. De wedstrijd staat geprogrammeerd voor 16.00 uur Surinaamse tijd. Van de zes groepen gaan alleen de beste twee landen over naar de finaleronde. De twaalf landen zullen in de finaleronde verdeeld worden in drie groepen van vier landen. De drie groepswinnaars van de finaleronde plaatsen zich voor het Wereldkampioenschap van 2026 dat gehouden zal worden in de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada. De beste twee nummers 2 van de drie groepen zullen in een FIFA play-offtoernooi spelen om zich alsnog te plaatsen voor het WK 2026…[+]