Dammer Amoekoni vertrekt tóch naar Costa Rica

DAMMEN – Er is overeenstemming bereikt met de werkgever van dammer Edson Amoekoni, en hij vertrekt vandaag samen met Johannes Alfaisi, Guno Burleson en Arief Salarbaks naar San José voor deelname aan de Pan American Draughts Confederation Championships. Het damtoernooi begint op 5 april.

Voorzitter Dewsharan Sital van de Surinaamse Dambond bevestigt dat Amoekoni vandaag naar Costa Rica vertrekt. “Wij zijn heel blij dat er overeenstemming is bereikt met de werkgever van Amoekoni.” De voorzitter geeft aan dat Amoekoni een brief heeft ontvangen van zijn werkgever, waarin staat dat hij mag vertrekken. In eerste instantie wilde de werkgever niet dat Amoekoni zou vertrekken wegens onderbezetting.
De vier dammers hebben zich geplaatst voor dit internationale toernooi door in de top vier te eindigen tijdens de President Cup van 2023. Alfaisi werd toen kampioen, Burleson semikampioen en Salarbaks en Amoekoni eindigden op de derde en vierde plaats.
Sital geeft aan dat de dammers eerst naar Panama gaan en vervolgens doorvliegen naar Costa Rica. Als alles goed verloopt, keren de dammers op 16 april terug…[+]