Debipersad en Kemnaad aan kop bij President Cup

Debipersad en Kemnaad aan kop bij President Cup

DAMMEN – Na twee rondes bij de President Cup 2024 staan Federatie Meester (FM) Rinaldo Kemnaad en Kandidaat Federatie Meester (cFM) Sharvan Debipersad verrassend aan kop. Beide dammers hebben vier punten behaald uit twee ontmoetingen.
Debipersad versloeg in de eerste ronde FM Arief Salarbaks, die in de voorronde op de eerste plaats was geëindigd. In de tweede ronde won Debipersad van Radjesh Dipai, de verrassing van de voorronde. Dipai had de laagste rating van alle geplaatste dammers voor de finaleronde. Kemnaad won in de eerste ronde van Dennis Landveld en in de tweede ronde van Don Elliot.
Titelverdediger FM Johannes Alfaisi is iets minder goed gestart in de kampioensronde. Hij speelde in de eerste ronde remise tegen Gerson Bendt en kwam in de tweede ronde ook niet verder dan een remise tegen Internationaal Grootmeester Guno Burleson. Hij staat op de achtste plaats met twee punten. Marcel Oostburg en Montazali Nazir staan op de derde en vierde plaats met drie punten. Daarna volgen zeven dammers met twee punten en vier dammers met een punt. Dipai staat op de laatste plaats met geen enkel punt…[+]