Deel scholen vandaag open

ALS-BVL-kl

PARAMARIBO – Het ziet ernaar uit dat vandaag niet alle scholen open zijn. Zo hebben de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hun leden opgeroepen vandaag normaal naar school te gaan.

Deze bonden hebben donderdag en vrijdag wel gehoor gegeven aan de oproep van de vakbonden aangesloten bij C-47, om aan het actiemodel ‘thuisblijven’ mee te doen. Gisteren heeft voorzitter Reshma Mangre van de BvL en ALS haar leden gezegd de acties op te schorten en normaal aan het werk te verschijnen. Volgens Mangre heeft de BvL/ALS een uitnodiging van president Chan- drikapersad Santokhi ontvangen voor een bespreking in Ravaksur-verband, dinsdag. “Tijdens deze ontmoeting zullen we onze voorstellen met de regering bespreken om tot een werkbare oplossing te komen”, aldus Mangre.

In tegenstelling tot BvL/ALS hebben alle lidbonden van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, zoals de Katholieke Onderwijzers Bond, de Christelijke Onderwijsbond Broederschap, Surinaamse Onderwijzersbond en de Islamitische Onderwijs Bond hun leden opgeroepen voor een vergadering in het COB-gebouw. Slechts aan de examenklassen die SO’s moeten maken zal zoveel mogelijk dispensatie verleend worden.

Aanleiding van de actie ‘thuisblijven’ is de onvrede over de hoge stroomtarieven. Intussen heeft president Chandrikapersad Santokhi in het weekend de actievoerende bonden gevraagd hun actie op te heffen. Het staatshoofd haalde in zijn speech aan dat indien er fouten zijn gemaakt in de berekening van de nieuwe stroomtarieven deze gecorrigeerd kunnen worden…[+]