Djokovic laat zich verrassen in Rome

TENNIS – Novak Djokovic heeft zich gisteren laten verrassen in de derde ronde van het Masters-toernooi in Rome. De nummer één van de wereld ging onderuit tegen de Chileen Alejandro Tabilo.
Djokovic verloor met 2-6 en 3-6 van Tabilo. De partij op het gravel in Rome duurde iets meer dan een uur. De 36-jarige Djokovic begon matig aan de partij en verloor de eerste vier games. De 24-voudig grandslam-winnaar pakte daarna nog twee games. Ook in de tweede set nam Tabilo meteen een break voorsprong. De nummer 32 van de wereld gaf die voorsprong daarna niet meer uit handen en besliste de wedstrijd op zijn eerste matchpoint.
Vrijdag won Djokovic nog simpel van de Fransman Corentin Moutet. Na afloop van de partij werd hij wel geraakt door een fles, die per ongeluk uit het publiek was gevallen. De Serviër liep daarbij geen ernstige verwondingen op. Naast Djokovic zijn ook alle Nederlanders uitgeschakeld in Rome. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp verloren beiden in de tweede ronde. (Nusport)…[+]