Doncic legt Minnesota met late driepunter zwijgen op

Doncic-legt-

BASKETBAL – In het hol van de leeuw in de slotseconden de winnende score maken. Heel veel mooier kan het niet. NBA-ster Luka Doncic was vrijdag hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de late ommekeer en kreeg het fanatiek klappende Target Center stil met zijn driepunter. Door de 108-109 overwinning komen Dallas Mavericks in de westelijke finale van de NBA op 2-0 (best-of-seven) tegen Minnesota Timberwolves.

Vrijwel de gehele wedstrijd gingen de Timberwolves aan de leiding. Na twee kwarten stond er een marge van twaalf punten op het scorebord. Maar dan moet je je nog niet veilig wanen tegen Doncic en de zijnen. Met nog precies drie seconden op de klok viel de driepunter van de Sloveen binnen, waardoor de 108-106 werd omgedraaid naar een voorsprong voor de bezoekers.

Bij Timberwolves had Rudy Gobert de ommekeer in extremis moeten voorkomen, maar hij was niet in staat Doncic af te stoppen. Iets dat het basketbalfenomeen zijn tegenstander in bewoording liet weten. “Je kan mij niet bewaken”, schreeuwde Doncic met nog enkele krachttermen naar zijn opponent. Hoewel je geen professioneel liplezer hoeft te zijn om te zien wat hij riep, ontkende de 25-jarige reus na afloop op de persconferentie die bewoording. “Nee, dat zei ik niet. Ik sprak Sloveens.” Al leek hij gelet op zijn glimlach zijn eigen statement niet volledig serieus te nemen. Doncic was sowieso de hele wedstrijd in uitstekende doen. Hij was verantwoordelijk voor 32 punten, 10 rebounds en 13 assists…[+]