Edwards leidt Timberwolves naar zege op Nuggets

Anthony Edwards, de los Minnesota Timberwolves, se apresta a lanzar ante Nikola Jokic, de los Denver Nuggets, en el partido de este sábado en Denver, Colorado. EFE/EPA/DUSTIN BRADFORD

BASKETBAL – Minnesota Timberwolves heeft in wedstrijd één van de halve finales van de NBA play-offs in de Western Conference, afgerekend met titelhouder Denver Nuggets. Anthony Edwards was in een onderling duel met Nikola Jokic de grote ster van de avond. In Denver eindigde een spannende wedstrijd in 99-106.
De Timberwolves maken een geweldig seizoen door en doen voor het eerst in twintig jaar mee in de halve finales. En de eerste wedstrijd was er één om niet te vergeten. De 22-jarige Edwards nam zijn ploeg bij de hand en was met 43 punten, 7 rebounds en 3 assists dé man aan de zijde van Minnesota. Het was zijn beste play-off-wedstrijd uit zijn carrière.
Nuggets-ster Jokic was goed voor 32 punten, 9 assists en 8 rebounds in het duel, maar moest zijn meerdere erkennen in Edwards en had na afloop mooie woorden over voor zijn talentvolle tegenstander. “Het is een speciale speler. Ik heb heel veel respect voor hem, hij kan eigenlijk alles op de vloer”, zei de Servische MVP van vorig jaar na afloop.
Edwards was zelf na afloop niet verrast over het goede spel van zichzelf en zijn ploeg. “We weten wie we zijn. Zo lang we elkaar blijven steunen, maakt het niets uit wat anderen denken. Dan kunnen wijk iedereen aan. We hoeven onszelf aan niemand te bewijzen.”
Dallas Mavericks heeft ten koste van Los Angeles Clippers de tweede ronde van de play-offs bereikt. Met Luka Doncic en Kyrie Irving als topscorers won Dallas met 114-101 waardoor de best-of-seven serie tussen beide teams eindigde in 4-2.
De volgende tegenstander van de Mavericks is Oklahoma City Thunder, dat eerder New Orleans Pelicans uitschakelde met 4-0. Irving kwam tot 30 punten, waarvan 28 in de tweede helft. Doncic was goed voor 28 punten. De Sloveen voegde daar 7 rebounds en 13 assists aan toe en hielp zijn ploeg zo mede aan revanche op de uitschakeling door de Clippers in de eerste ronde van de play-offs in 2020 en 2021. Bij de ploeg uit LA ontbrak sterspeler Kawhi Leonard door een blessure. Dallas verspeelde in het tweede kwart nog een voorsprong van 13 punten waarna beide ploegen bij 52-52 gingen rusten. Daarna was het vooral Irving die ervoor zorgde dat zijn ploeg weer afstand nam. (De Telegraaf)…[+]