Feyenoord legt Shiloh ‘t Zand tot 2028 vast

08-Feyenoord legt Shiloh ‘t Zand

VOETBAl – Feyenoord en Shiloh ‘t Zand zijn het eens geworden over een nieuw contract. De twintigjarige middenvelder, die uitstekend presteert op huurbasis bij FC Dordrecht, zet binnenkort in de Kuip zijn handtekening onder een contract tot 2028. Shiloh ’t Zand zegde eerder dit jaar af, om voor de nationale selectie van Suriname uit te komen.
De talentvolle middenvelder uit Rotterdam-Zuid is al sinds zijn zevende onderdeel van Feyenoord, nadat hij was begonnen met voetballen bij Maasstad Tediro. Hij doorliep alle jeugdelftallen van de Feyenoord-jeugdopleiding en maakte op 23 maart 2022 zijn officieuze debuut voor Feyenoord in de benefietwedstrijd tegen RKC Waalwijk.
Dit seizoen oogst ‘t Zand als huurling veel lof voor zijn spel bij FC Dordrecht, waar hij razendsnel een basisplaats veroverde. Met elf doelpunten en vier assists in 36 wedstrijden heeft de jeugdexponent van Varkenoord een belangrijk aandeel in de goede prestaties van FC Dordrecht, dat momenteel op de vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie.
In de voorbereiding op dit seizoen sprak ‘t Zand al zijn ambitie uit om via de Krommedijk naar de Kuip te gaan, het stadion dat hij vanuit zijn slaapkamer kan zien. ‘t Zand werd onlangs al uitgeroepen tot grootste talent van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie en is een van de vier kanshebbers op die prijs over het hele seizoen. Hij werd dit seizoen al vergeleken met Clarence Seedorf (door zijn trainer Michele Santoni) en Quinten Timber (door Hans Kraaij jr.) vanwege zijn goede traptechniek en dynamische speelstijl.
FC Dordrecht gaat play-offs om promotie naar de eredivisie spelen. Michele Santoni verricht dit seizoen goed werk aan de Krommedijk na jaren in het rechterrijtje. Zijn assistent Pascal Bosschaart is door Feyenoord gepolst om de nieuwe trainer van Feyenoord onder 21 te worden. De 44-jarige Rotterdammer is kandidaat om Melvin Boel op te volgen als eindverantwoordelijke van het belofteteam. Naast ‘t Zand huurt FC Dordrecht dit seizoen ook de Belgische verdediger Antef Tsoungui (21), de Belgisch-Marokkaanse vleugelaanvaller Ilias Sebaoui (22) en Amerikaans jeugdinternational Korede Osundina (20) van Feyenoord. Tsoungui verlengde in een eerder stadium al zijn verbintenis met de Rotterdamse club. (HLN)…[+]