Finaleronde SSB nationale kampioenschappen begint vandaag

finale ronde

SCHAKEN – De Surinaamse Schaakbond begint vandaag met de finaleronde van de Nationale Kampioenschappen 2024. In totaal nemen veertien schakers deel aan dit toernooi, dat gehouden wordt in het Denksportcentrum.

Voorzitter Marlon Kaslan geeft aan dat de eerste wedstrijd vandaag begint en de laatste ontmoeting staat gepland voor 14 april. Hij benadrukt dat dertien van de veertien deelnemers zich hebben geplaatst door deel te nemen aan het kwalificatietoernooi, waarin 57 schakers hebben geparticipeerd. De kampioen van vorig jaar, Viresh Giasi, was automatisch geplaatst voor de finaleronde.

De dertien gekwalificeerde schakers zijn: Suradj Hanoeman, Roger Matoewi, Shaief Chashawa, Rajiv Ramsing,  Ky-mani Wijnhard, Imaan Kalidjo, Gerrit Amatdarso, Frank Lo Kim Lin, Jason Yeung, Shiva Kalka, Victoria Kaslan, Garcello Klimsop en Ethan Tjin Kon Kiem. Kalsan, Klimsop en Tjin Kon Kiem maken hun debuut tijdens de finaleronde van de kampioenschappen. De voorzitter merkt op dat Tjin Kon Kiem Ignasio Haakmat vervangt, die zich heeft teruggetrokken…[+]