Franse politie treedt opnieuw streng op tegen illegale straatverkopers

Franse-politie-treedt-opnieuw-streng

Illegale Surinamers uit Frans-Guyana gezet

LA GACIERE/PARAMARIBO – De Gendarmerie (Franse politie) heeft opnieuw hard ingegrepen tegen illegale straatverkopers die actief zijn in verschillende woonwijken in Frans-Guyana. Donderdag hebben de gemeentepolitie en grenspolitie de wijk La Glacière in ons oostelijk buurland Frans-Guyana bezocht. Tijdens deze operatie stuitte de politie op een groep illegale verkopers, waaronder Surinamers.
Volgens Franse media heeft de politie negentien Surinamers gearresteerd die hun waar aan de Franse kant verkochten. Vier van hen werden door de politie in hechtenis geplaatst, terwijl de overige vijftien het bevel kregen Frans-Guyana te verlaten. Talrijke kruiwagens met diverse levensmiddelen, zoals gerookte vis, 4 kapmessen en 60 liter brandstof, zijn in beslag genomen, meldt de politie. Ook werd een man aangehouden wegens bezit van cannabis.
Ongeveer een maand geleden heeft de Franse politie een grootschalige operatie genaamd “Place Net” uitgevoerd aan de oever van de wijk La Charbonnière in Saint-Laurent-du-Maroni. Het doel van deze operatie was om het gebied te ontdoen van illegale straatverkopers en om de orde en rust langs de weg en de oever te handhaven. Tijdens de grootschalige actie in april kreeg de politie ondersteuning van de rivierbrigade, die verantwoordelijk was voor het onderscheppen en afweren van kano’s die probeerden aan te meren in het gebied.…[+]