Gewonde Franse agenten buiten levensgevaar na overval op gevangenisbus

14-Gewonde-Franse-agenten-buitenlevensgevaar

FRANKRIJK – De twee agenten die zwaargewond raakten bij een gewapende overval op een gevangenentransport in Frankrijk zijn niet meer in levensgevaar. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, schrijft BFMTV.
Afgelopen dinsdag werden bij een overval op een gevangenentransport twee agenten gedood. Drie agenten raakten gewond, van wie er twee tot voor kort in levensgevaar verkeerden.
De gevangene die werd vervoerd is gevlucht met de overvallers. Het gaat om de dertigjarige Mohamed Amra, bekend als ‘La Mouche’ (‘de vlieg’). Vorige week werd hij veroordeeld tot achttien maanden cel vanwege een gewelddadige beroving.
Afgelopen dinsdag om 11.00 uur werd Amra voor verhoor vervoerd van Rouen naar Évreux. Bij een tolweg in het noorden van Frankrijk openden gewapende overvallers de aanval op de gevangenisbus.
Direct daarna hebben de Franse autoriteiten een grootschalige klopjacht opgezet om hem weer in handen te krijgen. Dat is nog niet gelukt. Interpol heeft Amra op de internationale opsporingslijst gezet.
De ontsnapping leidde in Frankrijk tot grote verontwaardiging. Duizenden gevangenisbewaarders voeren actie uit solidariteit met hun gedode collega’s. Ook politici spreken schande van de zaak.
Afgelopen woensdagochtend werd in gevangenissen, rechtbanken en vestigingen van het ministerie van Justitie een minuut stilte gehouden.
De Franse president Emmanuel Macron zei dat “alles in het werk wordt gesteld om de daders te vinden”. (NU)…[+]