Giasi doet mee aan Intercontinental Chess Tournament in Columbia

Giasi doet mee aan Intercontinental Chess Tournament in Columbia

SCHAKEN – Tweevoudig Nationaal Schaakkampioen Viresh Giasi is woensdag naar Medellin, Colombia, vertrokken om mee te doen aan de XVII Campeonato Continental Absoluto de Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial. Het toernooi duurt tot en met 2 juni.

Fide-Meester (FM) Giasi is goed aangekomen in Colombia. Het doel van Giasi is om zoveel punten mogelijk te behalen om in aanmerking te komen voor de Internationaal Meester (IM) schaaktitel. Hij zal hiermee de eerste Surinaamse schaker zijn met deze titel. Om zijn droom werkelijkheid te maken heeft Giasi het laatst gehouden Nationaal schaakkampioenschap gebruikt als  trainingswedstrijd. Het doel van de schaker toen was om alle dertien wedstrijden te winnen. Echter, dit is niet gelukt, maar hij blijft hoopvol gestemd en doet er alles aan om zijn droom werkelijkheid te maken.

De schaker won tien ontmoetingen, speelde twee keer remise en verloor een keer. De remisepartijen kwamen tegen Suradj Hanoeman en Imaan Kalidjo. Hij verloor van Jason Yeung. Dit was wel voldoende om voor de tweede keer op rij het Nationaal Schaakkampioenschap te pakken met elf punten. “Dit was mijn doel eigenlijk niet. Mijn doel bij deze kampioenschappen was, om alle dertien wedstrijden te winnen. Dat is niet gelukt.”

Het schaaktoernooi van Colombia is vernoemd naar de in 2023 overleden oud CCA President Jorge Vega, die de Confederation  of Chess for the Americas 20 jaar heeft geleid. Dit toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, dat op een vrij hoog niveau is, gezien de deelname van tientallen Groot- en Internationaal Meesters. Dit jaar zijn er maar liefst 387 participanten uit 24 landen. Vorig jaar werd dit toernooi gehouden in Santo Domingo,  Dominicaanse Republiek. De Surinaamse Schaakbond bedankt de sponsoren die deze afvaardiging deels mogelijk hebben gemaakt.

Foto: Fide-MeesterViresh Giasi is in Colombia om deel te nemen aan de XVII Campeonato Continental Absoluto  Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial…[+]