Gobardhan roept jongeren op over hun problemen te praten

mental

NICKERIE – Even leek het erop alsof de zware regenbui die zaterdagmiddag losbarstte in Nickerie, de mental health beurs, letterlijk in het water zou doen vallen. De weergoden dachten er anders over en waren de organisatie goed gezind door nog voordat het evenement aanving, de regen te stoppen.

Het weer heeft de mensen ook niet thuis gehouden en vooral de jongeren, de doelgroep, waren goed vertegenwoordigd. Voordat de beurs geopend werd, is er onder begeleiding van een brassband gelopen naar het Volksplein, waar een muurschilderij onthuld werd. In de groep hebben ook meegelopen districtscommissaris Senrita Gobardhan, minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, en de Unicef Program-Manager, Javier Cordoba. De onthulling van de muurschilderij is gedaan door de burgermoeder en minister Mac Andrew.

Terug naar het commissariaat, waar het podium was voor de toespraken en de beurs, riep Gobardhan de jongeren op zich te uiten. Ze vroeg ze niets op hun hart te houden, maar met anderen te praten over hun problemen om hulp te zoeken. Gobardhan zegt trots te zijn dat na Paramaribo, Nickerie het eerste district is waar er een mental health beurs is gehouden en  het bewustwordingsprogramma wordt uitgevoerd. Minister Mac Andrew gaf in zijn toespraak aan dat kinderen vaak gemaakt worden met issues van mentale gezondheid. De bewindsman vindt het noodzakelijk dat er een eind wordt gebracht aan stigma en discriminatie.  De Unicef- vertegenwoordiger wees op het belang om dit programma te ondersteunen in Nickerie, samen met het commissariaat. Cordoba is van mening dat het evenement een gezamenlijke inspanning is om mentale gezondheid en welzijn in  Nickerie te ondersteunen.…[+]