Gratie verleend aan man die Black Lives Matter-betoger doodschoot

15-Gratie-verleend-aan-man

VS – Een oud-militair schoot in 2020 tijdens een Black Lives Matter-protest een man dood. Hij kreeg daarvoor 25 jaar celstraf. Maar nu heeft de gouverneur van Texas, Greg Abbott, hem gratie verleend. Dat meldt CNN.
In de Verenigde Staten is er al langere tijd sprake van excessief politiegeweld. De dood van George Floyd in 2020 hebben geleid tot Black Lives Matter-betogen verspreid over het hele land. Bij één van die demonstraties werd de 28-jarige Garrett Foster doodgeschoten. Zijn moordenaar, Daniel Perry, was een Uber-chauffer en oud-militair.
Advocaten van Perry stelden dat hij Foster doodschoot uit zelfverdediging. Foster reed namelijk met zijn auto in op een menigte bij het desbetreffende protest. Toch werd de oud-militair veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.
De gouverneur van Texas gaf meteen al aan de man gratie te willen verlenen. De wet in Texas beschermt namelijk het recht op zelfverdediging, wat niet afgenomen mag worden door een rechter, stelt Abbott. Daarom is er nu gratie verleend aan Perry. (De Telegraaf)…[+]