Hiddink geeft Slot advies

07-Hiddink

VOETBAL – Guus Hiddink heeft Arne Slot van advies voorzien voor volgend seizoen bij Liverpool. De coach uit Varsseveld raadt de bij Feyenoord vertrekkende trainer aan om niet te veel eigen spelers mee te nemen. Verder zagen de analytici bij Rondo weinig beren op de weg voor Slot.
“Hij is prettig in de omgang met publiek, pers en spelers, en hij heeft blijkbaar voetbalverstand”’, zo begon Jan Mulder. “Hij kan het goed neerzetten. Niemand is volmaakt, maar hij is een geweldige trainer. Dit kan niet anders dan een succes worden. In de jaren zestig hoefde een trainer veel minder te kunnen. Nu moet je een uithangbord worden, en met twintig multimiljonairs werken”, somt de ex-spits op wat er allemaal op een trainer afkomt.
Slot kreeg zondagavond bij zijn laatste wedstrijd in een volle Kuip een prachtig afscheid. Hiddink had dat ook gezien, en had dus een tip voor Slot. “Dit is een mooie uitzondering, ik heb het bij PSV gelukkig ook mee mogen maken. Van de tien trainers gaan er negen met trammelant weg, dit is prachtig. Ik denk niet dat hij veel eigen spelers mee gaat nemen, dat zou ik hem ook niet aanraden. Dan krijg je een eilandje, daar moet je een beetje voor oppassen. En de stap van Nederland naar Engeland is groot.”
Die stap is groot voor spelers, maar ook voor trainers: de Britse pers heeft een haast mythische reputatie gekregen. Hiddink, die twee periodes op de bank zat bij Chelsea, vindt dat het wel meevalt. “Je hebt vrijdag een halfuur om je clichés te doneren, en na de wedstrijd even. Dan ben je in feite klaar. Ja, tenzij je elke dag die tabloids gaat lezen. Als je intern een sterke organisatie hebt, dan is er niks aan de hand.” (VI)…[+]