James krijgt staande ovatie van Nets-fans na nieuw NBA-record

James krijgt staande ovatie van fans tegenstander na nieuw NBA

BASKETBAL – LeBron James stal de show met negen driepunters voor Los Angeles Lakers tegen Brooklyn Nets. De sportieve fans van de tegenstander gaven de NBA-ster na afloop een staande ovatie, ook al gingen de Lakers er met de winst vandoor (104-116).
De 39-jarige James mikte negen keer raak van grote afstand en evenaarde daarmee zijn persoonlijk record. De Lakers boekten mede dankzij de veertig punten van het basketbalfenomeen hun zesde zege in zeven wedstrijden en staan nu negende in de Western Conference.

James scoorde tegen Brooklyn Nets voor de 77e keer in zijn carrière veertig punten of meer in een NBA-duel. De veteraan is nu ook alleen recordhouder wat betreft meeste NBA-wedstrijden met minimaal dertig punten (inclusief play-offs). Hij laat legende Michael Jordan achter zich (672 tegenover 671).
James werd bovendien de tweede Lakers-speler ooit met negen driepunters in meerdere wedstrijden. Alleen Kobe Bryant (in vier duels) lukte dit eerder. James miste in New York slechts één van zijn tien pogingen achter de driepuntslijn.
“Ik hou van deze sport, al weet ik ook wel dat ik niet nog eens 21 jaar zal spelen”, zei James na afloop. “Ik ben uiteraard in de herfst van mijn carrière, maar weet nog niet wanneer ik de deur definitief achter me dichttrek.
Ik weet wel dat ik niet lang meer te gaan heb.”
Luka Doncic blonk uit met 47 punten voor Dallas Mavericks in de met 125-107 gewonnen wedstrijd tegen Houston Rockets. Doncic pakte ook nog eens twaalf rebounds en leverde zeven assists. Het was de zevende overwinning op rij voor de Mavericks, die een einde maakten aan een zegereeks van elf wedstrijden van de Rockets. De ploeg uit Dallas staat vijfde in de Western Conference en is al zeker van de play-offs. (Nusport)…[+]