Kind overleden na schietpartij op Finse school, twaalfjarige schutter vast

FIN-CORR

 

FINLAND  –  Bij de schietpartij op een school in de Finse stad Vantaa is een kind van twaalf jaar om het leven gekomen. Twee andere slachtoffers zijn ernstig gewond. De politie heeft een twaalfjarige verdachte aangehouden.

 De schietpartij vond plaats op een school in Vantaa, een voorstad van de Finse hoofdstad Helsinki. Het gaat om een school met ongeveer achthonderd leerlingen tussen de zes en vijftien jaar. Ouders vertelden tegen media dat geschoten zou zijn in een klaslokaal.

 Behalve de twaalfjarige schutter zijn er geen andere verdachten in beeld. De twee leerlingen die ernstig gewond raakten, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn ook twaalf jaar oud.

Het motief van de dader is nog onduidelijk. Het kind beschikte volgens de politie over een handvuurwapen waar een familielid een vergunning voor had. Alle slachtoffers zouden schotwonden hebben. De verdachte zou na de schietpartij te voet zijn gevlucht en kon later worden aangehouden.

Het incident leidde in Finland tot geschokte reacties. Premier Petteri Orpo en minister van Binnenlandse Zaken Mari Rantanen spraken hun afschuw uit over de schietpartij.

 De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

 (NU)…[+]