Klopp en Salah begraven strijdbijl

VOETBAL – Volgens Jürgen Klopp is de kou tussen hem en Mohamed Salah uit de lucht. De Liverpool-manager en de aanvaller hadden vorige week zaterdag een woordenwisseling voorafgaand aan de invalbeurt van Salah.
Salah moest van de Duitse trainer op de bank beginnen tegen Aston Villa (2-2). Toen de 31-jarige Salah klaar stond om in te vallen en Klopp hem nog wat laatste instructies wilde geven, kregen de twee het met elkaar aan de stok. “Er is geen enkel probleem tussen hem en ik”, zei de Liverpool-manager gisteren op de persconferentie. “Als we elkaar niet zo lang zouden kennen, wisten we waarschijnlijk niet hoe we met deze situatie om moesten gaan. We respecteren elkaar en kunnen het prima met elkaar vinden. Dit is een non-verhaal.”
Volgens Klopp hangt een en ander samen met de matige resultaten van de laatste tijd. Liverpool haakte af in de titelstrijd en werd uitgeschakeld in zowel de FA Cup als de Europa League. “Dit zou allemaal niet gebeurd zijn als we alles wonnen, maar dat is helaas niet zo.” Toch was er ook een opsteker voor Liverpool. Dankzij de zege van Chelsea op Tottenham Hotspur van donderdag is Liverpool verzekerd van Champions League-voetbal in het komende seizoen. Vorig jaar eindigden ‘The Reds’ nog teleurstellend als vijfde.
“Aan het begin van het seizoen werd al duidelijk hoe belangrijk het is dat we ons zouden plaatsen en we zijn heel blij dat het nu gelukt is”, zei Klopp. “Het zag er lang naar uit dat we voor alle prijzen konden gaan, maar dat bleek om verschillende redenen niet mogelijk.” Klopp, die acht prijzen won in zijn dienstverband bij Liverpool, is bezig aan zijn laatste weken bij de topclub en hoopt het seizoen in stijl af te sluiten. “Het zou mooi zijn als we de komende wedstrijden nog heel goed voetbal kunnen spelen, na een superintensieve periode.” (Nusport)…[+]