Koninklijke paarden op hol geslagen in centrum van Londen

londn-1920x1080a

LONDEN – In het centrum van Londen zijn gisterochtend meerdere paarden op hol geslagen. Op beelden op X is te zien dat de dieren door de straten rennen rond Aldwych. Inmiddels zijn alle paarden gevangen, meldt de politie van de Britse hoofdstad.

Een woordvoerder van het leger zegt tegen Britse media dat zeker vier mensen gewond zijn geraakt. De paarden horen bij de stallen van het Britse koningshuis. Ze zouden zijn losgebroken tijdens een oefening in de wijk Belgravia.

Volgens de woordvoerder ging het in totaal om vijf paarden. Op foto’s en video’s zijn twee paarden te zien, waarvan er eentje onder het bloed zit. De dieren renden in hun paniek tegen taxi’s en een bus aan. Een taxichauffeur vertelt tegen de BBC dat hij drie paarden richting Buckingham Palace zag galopperen. “Het klonk alsof er een auto-ongeluk was.” Volgens de chauffeur stond er een busje onder het bloed bij een hotel met een flinke deuk in de zijkant. “Alle ramen waren kapot, dus ik denk dat het witte paard ertegenaan is gerend.”

(NOS)…[+]