Koopmeiners treedt in voetsporen Gullit

BOLOGNA, ITALY - JANUARY 09: Teun Koopmeiners of Atalanta BC celebrates following the team's victory in the Serie A match between Bologna FC and Atalanta BC at Stadio Renato Dall'Ara on January 09, 2023 in Bologna, Italy. (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

VOETBAL – Teun Koopmeiners is weer eens van doorslaggevende waarde geweest voor Atalanta. De middenvelder maakte in de Serie A het winnende doelpunt tegen Salernitana (1-2). Door de zege blijft zijn ploeg in de race om Champions League-voetbal.
Koopmeiners maakte na ruim een uur spelen de winnende 1-2 met een geplaatst afstandsschot met zijn linkerbeen. Voor de voormalig speler van AZ was het alweer zijn twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen. Atalanta stond na achttien minuten spelen nog met 1-0 achter tegen de al gedegradeerde hekkensluiter. Tien minuten na rust maakte Gianluca Scamacca, voormalig speler van PSV en PEC Zwolle, de gelijkmaker. Even later was het raak voor Koopmeiners.
Met zijn twaalfde competitiegoal van het seizoen treedt Koopmeiners in de voetsporen van Ruud Gullit. De Nederlander is de eerste speler sinds de voetballegende in het seizoen 1994/1995 die in één Serie A-seizoen twaalf keer of meer heeft gescoord. Toch zijn er nog twijfels of Koopmeiners komende zomer wordt opgeroepen voor het EK.
Door de zege neemt Atalanta de belangrijke vijfde plaats over van AS Roma. In Italië plaatsen de beste vijf clubs zich aan het einde van het seizoen voor de Champions League. Atalanta en AS Roma staan in punten gelijk, maar eerstgenoemde heeft een beter doelsaldo én een wedstrijd minder gespeeld. Koopmeiners was nog op de bank begonnen bij Atalanta en kwam in de rust binnen de lijnen. Zijn landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon maakten de negentig minuten vol. Mitchel Bakker bleef de hele wedstrijd op de bank. (VI)…[+]