Leerlingen Matawaigebied hebben leerzame ervaring op kabinet vp

04-Leerlingen-Matawaigebied-hebben-leerrijke-ervaring-op-kabinet

PARAMARIBO – Leerlingen van de Openbare School (OS) Pusugrunu en Nieuw Jakobkondre uit het Matawaigebied hebben onlangs een bezoek gebracht aan vice-president (vp) Ronnie Brunswijk. Dit meldt de vp op zijn facebookpagina.
De 4e, 5e en 6e-klassers hebben onder begeleiding van districtssecretaris Walter Bonjaski van Boven-Saramacca, leerkrachten en leden van de bestuursdienst de regeringsfunctionaris op zijn kabinet ontmoet. Het was voor hen een leerzame ervaring.
Vp Brunswijk sprak de kinderen toe met bemoedigende woorden. Hij benadrukte het belang van het motiveren van deze groep, omdat zij de toekomst van het land zijn. Districtssecretaris Bonjaski en de leerkrachten waren verheugd over het moment, waarvan de kinderen duidelijk genoten hebben. Ze mochten zichzelf voorstellen en vertellen wat ze later in de maatschappij willen worden. Ook kregen ze de kans om vragen te stellen aan de vp.
De leerlingen verblijven vier dagen in Paramaribo voor educatieve dagtochten, mogelijk gemaakt dankzij financiĆ«le ondersteuning van de vp. Op het kabinet konden ze ook minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport ontmoeten en haar de hand schudden. De bewindsvrouw is zelf afkomstig uit het Matawaigebied.…[+]