Manchester City behaalt vierde landstitel op rij in Premier League

08-Manchester-City-vs-West-Ham-United-3-1_

VOETBAL – Na een zinderende titelstrijd tot op de laatste speeldag heeft Manchester City de vierde achtereenvolgende titel behaald in de Premier League. De Citizens versloegen in eigen huis West Ham United (3-1) en zagen concurrent Arsenal winnen van Everton (2-1).

Het begin van Manchester City was geweldig. Phil Foden poeierde de bal snoeihard in het doel in de eerste minuut tegen West Ham United. De Engelsman, die eerder deze week werd uitgeroepen tot beste speler, maakte die uitverkiezing waar. De zon ging binnen twintig minuten nog meer schijnen in Manchester, nadat Foden zijn tweede doelpunt van de middag scoorde: 2-0.

Voor de Citizens kwam er ook goed nieuws uit Londen, nadat Idrissa Gueye Everton op 0-1 zette met een vrije trap. Daardoor leek de titel City niet meer te ontgaan. Dat veranderde in het resterende gedeelte van de eerste helft, aangezien Arsenal op 1-1 kwam via Takehiro Tomiyasu.

Mohammed Kudus bracht vervolgens de spanning weer terug door 2-1 te maken voor West Ham tegen City. Dat spannende gevoel kon binnen een kwartier weer in de koelkast voor West Ham, nadat Rodri de marge weer naar twee bracht: 3-1. Arsenal stond tegelijkertijd nog gelijk tegen Everton en de hoop op een nieuwe titel sinds 2004 daalde naar het nulpunt.

Voor de Londenaren was er in de slotfase nog wel een mooi moment. Jurriën Timber maakte voor het eerst sinds 12 augustus weer minuten in het shirt van Arsenal. Hij kampte maandenlang met een knieblessure. Kai Havertz zette in de slotfase Arsenal alsnog op 2-1, maar het was niet voldoende voor de landstitel door de zege van City. (De Telegraaf)…[+]