Medewerkers PCS niet te spreken over uitblijven salaris

02 Medewerkers PCS

PARAMARIBO – Medewerkers van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) zijn niet te spreken over het feit, dat zij ook deze maand geen salaris hebben ontvangen. Een boze medewerker vertelt dat dit de derde keer is sinds het aantreden van de huidige directeur dat zij niet op tijd zijn betaald. “Het komt steeds voor dat we uiterlijk op de laatste dag van de maand betaald moeten worden en zelfs dan nog moeten wachten tot in de nieuwe maand. Niemand houdt rekening met ons en onze verplichtingen die we moeten nakomen. Ik heb een schuld bij de bank en moet voor de derde keer weer boetes betalen. Niemand zal dat voor mij betalen”, vertelt de medewerker.
De medewerkers zijn ook teleurgesteld dat zelfs de koopkrachtversterking niet is uitbetaald. “We werken met mensen die agressief gedrag vertonen en doen er alles aan om hen uit de gemeenschap te houden door hen op te vangen en de nodige zorg te bieden, en dan nog worden we niet op tijd betaald.” Ze vragen zich af of er opzet in het spel is, om de medewerkers elke maand weer te laten wachten op hun salaris. Ze zijn ook niet te spreken over het feit dat ze nog niets hebben gehoord van de vakbond over de verdere stappen die zullen worden genomen.
Sommige medewerkers zeggen dat ze morgen wel naar het werk zullen gaan om te horen hoe het verder zal gaan en wanneer ze eindelijk betaald zullen worden. Ze hopen dat de acties van C-47 en de samenwerkende vakbonden de banken niet zullen beïnvloeden, waardoor ze ook niet over hun geld kunnen beschikken. “Als de bankmedewerkers ook meedoen aan de acties, omdat ze ook zijn verenigd in de vakbond, dan hebben we een groot probleem en kunnen we fluiten naar ons geld”, stellen de medewerkers. Het is de krant niet gelukt om een reactie van de vakbond te krijgen over de verdere stappen die zullen worden genomen.…[+]