Menzo: “Kwartfinale van de Nations League is haalbaar”

08-Menzo

VOETBAL – “Met de kwaliteiten die wij hebben moeten wij de kwartfinale kunnen halen”, zegt bondscoach Stanley Menzo van Suriname, na de loting van de Concacaf Nations League. Suriname is maandagavond geloot in groep A van League-A, samen met Costa Rica, Guatemala, Martinique, Guadeloupe en Guyana.
Menzo geeft aan dat alles in handen van Suriname ligt. “Je heb altijd respect voor elk land. Het zijn geen grote landen, maar ook deze landen kunnen het ons moeilijk maken. Normaal gesprokken moeten wij met ons talent van deze landen kunnen winnen.” Van de twee groepen in League-A gaan de nummers 1 en 2 over naar de volgende ronde. Suriname zal in de groepsfase vier wedstrijden spelen (twee thuis en twee uit). De Concacaf heeft nog niet bekendgemaakt tegen wie Suriname zal uitkomen. Aangezien er volgens het ‘Swiss style’-systeem gespeeld zal worden, kan Suriname tegen verschillende landen uitkomen.
Menzo geeft verder aan dat hij de tegenstanders van Suriname nog niet heeft geanalyseerd. “Ik ben nog niet dieper ingegaan op de analyse, want ik ben bezig met de voorbereidingen van de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden.” Op 5 juni speelt Suriname de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in groep F in het Franklin Essed Stadion tegen Saint Vincent and The Grenadines. Drie dagen later is Anguilla de tegenstander.
Menzo gaf wel aan dat Martinique en Guyana bekend zijn bij hem. Suriname en Martinique stonden op 24 maart tegenover elkaar in een vriendschappelijke interland in het Yanmar Stadion in Almere, Nederland. Het werd na 90 minuten 1-1. Dit was de eerste wedstrijd van Menzo, nadat hij voor de tweede keer werd aangesteld als bondscoach van Suriname. Ook Guyana is geen onbekende bij Menzo. In februari 2022, tijdens zijn eerste periode als bondscoach, won Suriname met lokale spelers van Guyana met 2-1.
De nummers 1 en 2 van groep A en B plaatsen zich voor de kwartfinale, waar ze de Verenigde Staten van Amerika (titelverdediger), Mexico, Canada en Panama zullen ontmoeten. De nummer 5 en 6 van de twee groepen degraderen naar League-B. De Concacaf Nations League zal dienen als kwalificatie voor de Concacaf Gold Cup 2025. Concacaf zal de exacte kwalificatiecriteria op een later tijdstip bekendmaken.
Volledige groepsindeling van de Concacaf Nations League. League-A: Groep A: Costa Rica, Guatemala, Martinique, Guadeloupe, Suriname en Guyana. Groep B: Jamaica, Honduras, Trinidad en Tobago, Cuba, Nicaragua en Frans-Guyana.
League-B: Groep A: El Salvador, Montserrat, Saint Vincent and the Grenadines en Bonaire. Groep B: Curaçao, Saint Lucia, Grenada en Saint Martin. Groep C: Haïti, Puerto Rico, Aruba en Sint Maarten. Groep D: Dominicaanse Republiek, Bermuda, Antigua and Barbuda en Dominica.
League-C: Groep A: Barbados, Bahamas en US Virgin Islands. Groep B: Belize, Turks and Caicos Islands en Anguilla. Groep C: Saint Kitts and Nevis, Cayman Islands en British Virgin Islands.…[+]