Messi verdient in zijn eentje meer dan de hele selectie van 25 van de MLS-teams

Messi verdient in zijn eentje

VOETBAL – De Major League Soccer heeft de lijst met salarissen weer vrijgegeven. Dat Lionel Messi de best verdienende speler van de Verenigde Staten is, is geen verrassing. Maar het enorme verschil met de rest van de competitie is wel opvallend.

De MLS geeft elk jaar openheid van zaken als het gaat om de spelerssalarissen. Ook nu heeft de competitie de loonsommen van alle spelers weer bekendgemaakt. Messi is de grootverdiener met 11 miljoen euro. Daarnaast kreeg hij afgelopen jaar van zijn club Inter Miami bijna 19 miljoen euro aan gegarandeerde bonussen.

Daarmee verdient Messi meer dan de hele selectie van 25 van de 29 MLS-teams. En dan te bedenken dat dit niet het volledige loon is wat Messi krijgt. Hij sloot in 2023 een deal met Inter Miami, waarin werd beklonken dat hij ook op alternatieve manieren wordt betaald. Bijvoorbeeld via aandelen in de club en via grote partners als Apple en Adidas.

Met een totale loonsom van 38,4 miljoen euro, inclusief bonussen, is Inter Miami het meest kwijt van alle clubs. Dat komt mede door de salarissen van Sergio Busquets (ruim 8 miljoen), Luis Suárez en Jordi Alba (beiden 1,4 miljoen). Toronto FC volgt met 28,9 miljoen, Chicago Fire met 23,1 en Nashville SC met 19,7. De op één na beste verdienende speler van de MLS is Lorenzo Insigne van Toronto FC. (VI)…[+]