Minister Sewdien: “Caribische landen zien Suriname in kader van voedselzekerheid als redder”

02-Minister-Sewdien-“Caraibische-landen-zien-Suriname-in-het-kader-van-voedselzekerheid-als-redder”

PARAMARIBO – De 16de ACS Business Forum van de Greater Caribbean, waar ook het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan deelnam, is succesvol afgesloten. Gedurende twee dagen kregen aanwezigen de gelegenheid om mogelijkheden te verkennen voor zakendoen binnen het Caribisch gebied.
De interesse in de agrarische sector was duidelijk zichtbaar door de grote toestroom van binnen- en buitenlandse gasten bij de stand van het ministerie, waar informatie werd ingewonnen over mogelijke partnerschappen tussen Surinaamse ondernemers en regionale partners voor de afzet en export van agrarische producten.
President Chandrikapersad Santokhi riep bij de opening van de beurs buitenlandse investeerders op om te investeren in agribusiness. Het staatshoofd verklaarde dat de Surinaamse overheid 300.000 hectare grond beschikbaar stelt voor de landbouw. De diverse uitdagingen binnen de agrarische sector in het Caribisch gebied benadrukken de dringende noodzaak van internationale samenwerking, die als ondersteuning dient voor ontwikkelingslanden. Met gezamenlijke inspanningen kunnen de uitdagingen in de regio worden overwonnen.
Opmerkelijk was dat Surinaamse groenten en fruit erg in trek zijn bij de buitenlandse bezoekers.
LVV-minister Parmanand Sewdien, die aanwezig was bij de ACS-expo, verklaarde dat veel landen met het oog op voedselzekerheid, Suriname zien als een redder. “Suriname heeft een goede indruk achtergelaten,” zei de LVV-bewindsman tevreden.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, dat het organiserende ministerie was, heeft Suriname prachtig kunnen presenteren als gastland. Bij de booth van LVV werd het evenement afgesloten met het snijden en verdelen van een 35kg wegende pompoen, wat vooral veel aandacht trok van de buitenlandse bezoekers. De groenten en fruit waren binnen enkele ogenblikken ‘verdwenen’.
LVV bedankt hierbij de heren R. Boeddha en K. Rambharse voor de goede kwaliteit van de groenten en fruit op de expo.…[+]