Moeder die 2-jarige dochter tot bloedens toe mishandelde, opgesloten

kps

PARAMARIBO/WANICA  – De 22-jarige Lowinsa, F., die haar dochtertje zwaar heeft mishandeld, is dit weekend aangehouden en opgesloten. De mishandeling was dusdanig dat het kindje opgenomen moest worden in Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

 

Volgens de politie van Santodorp kreeg zij informatie, dat een minderjarig kind stelselmatig werd mishandeld door een vrouw en haar man in een woning te Ephraimszegen. Van de mishandeling is er een video, waarin te zien is hoe een vrouw een kind zodanig mishandelt dat het op de grond valt, gemaakt. Ook is te zien dat het kind een gapende wond aan het linker bovenbeen heeft. Het filmpje is aan de politie getoond.

Na de informatie te hebben uitgewerkt, werd de 22-jarige F. op haar woonadres aangehouden. Het slachtoffertje Devrissa F., die 2 jaar oud is, werd ook op het adres aangetroffen en herkend als het kind dat wordt mishandeld in het filmpje, waarin ook de verschillende letsels zoals een gapende wond aan het linker bovenbeen, blaren en littekens van brandwonden over het hele lichaam, te zien is.

Bij ondervraging verklaarde de moeder dat zij het kind uit boosheid had geslagen, omdat het kind niet zindelijk is en overal in het huis poept. Zaterdag is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de moeder ter zake zware mishandeling in verzekering gesteld. De stiefvader, die medeplichtig is, is vooralsnog voortvluchtig. Er wordt aan zijn aanhouding gewerkt. Het kind is ter observatie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. De gezondheidstoestand van het kind wordt continu in de gaten gehouden…[+]