Moeder wiens kind aan frisdrankdieet kwam te overlijden gaat cel in

Moeder wiens kind aan frisdrank

VS – Een moeder uit Ohio, Tamara Banks (41), moet meer dan tien jaar de gevangenis in omdat ze haar dochter Karmity van 4 jaar heeft vermoord door haar bijna alleen te voeden met babyflesjes gevuld met suikerrijke frisdrank. Het meisje stierf aan onbehandelde diabetes. Haar tanden waren toen al deels opgelost.

Tamara Banks werd deze week veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf. Tamara bekende schuld aan de onvrijwillige doodslag op haar dochter Karmity. De dochter overleed in januari 2022 in het ziekenhuis na complicaties die verband hielden met onbehandelde diabetes. De officier van justitie omschreef de zaak als “een van de meest tragische gevallen die ik ooit ben tegengekomen.” “Haar tanden waren helemaal weggerot tegen de tijd dat ze stierf.”

De vader van het kleine meisje, de 53-jarige Christopher Hoeb, bekende ook schuldig te zijn en zal op 11 juni weer voor de rechtbank verschijnen. Op de foto’s die aan de rechtbank werden getoond, is het kleine meisje te zien terwijl ze wordt geknuffeld door haar vader voor een salontafel vol frisdrank en junkfood. Een andere aangrijpende foto toont Karmity die poseert voor een foto met haar moeder, terwijl ze tanden laat zien die zijn weggerot door haar frisdrank-dieet.

Karmity stierf in het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center. Ambulance-broeders hadden haar daar met spoed naartoe gebracht toen ze symptomen begon te vertonen die te maken hadden met haar onbehandelde type 1-diabetes. Het meisje kreeg haar hele jonge leven geen medische zorg en goede voeding, meldt de Cincinnati Enquirer.
Dagen voor haar dood bleek dat Karmity leed aan een “ernstig medisch probleem”. Haar symptomen verslechterden totdat ze blauw werd en stopte met ademen, en pas toen belde moeder Banks het alarmnummer. Medici konden haar korte tijd weer tot leven wekken, maar uit scans bleek dat ze al hersendood was. De doodsoorzaak van Karmity werd vermeld als diabetische ketoacidose die zich naar haar hersenen verspreidde. De rechtbank oordeelde dat haar dood voorkomen had kunnen worden. “Dit kind had niet hoeven sterven”, aldus een van de aanklagers.
De verwaarlozing van Karmity was nog schrijnender omdat de moeder een aantal gezondheidsproblemen had, die ze wel liet behandelen. Naast de diabetes leed het jonge meisje ook aan een aandoening waardoor haar tanden loskwamen, omdat haar moeder haar bijna uitsluitend frisdrank uit een zuigfles voedde. Een gewoon blikje van deze frisdrank, Mountain Dew, bevat bijna 50 gram suiker. Het echtpaar Banks verweerde zich voor de rechtbank. Zij zouden de ernst van de situatie niet hebben ingezien. “Niet weten wat je moet doen is geen excuus”, reageerde de rechtbank. (De Telegraaf)…[+]