Motta neemt in tranen afscheid bij Bologna

Motta-

VOETBAL – Het tijdperk van Thiago Motta bij Bologna zit er nu echt op. De Italiaanse club verloor vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Genoa. Na afloop kon de trainer zijn tranen maar moeilijk bedwingen.

Motta verlengt zijn aflopende contract bij Bologna niet en is volgens Italiaanse media op weg naar Juventus. Na twee jaar komt er een einde aan zijn periode bij Bologna. ‘Het was een geweldige tijd. We hebben samen veel emoties en momenten gedeeld. Ik wil alle fans bedanken voor de steun die ze ons thuis en uit hebben gegeven’, vertelde de oefenmeester tegen Sky Sport Italia.

Bologna plaatste zich eerder al voor de Champions League door bij de topvijf in de Serie A te eindigen. De 2-0 nederlaag bij Genoa was dus niet het einde van de wereld. “We hebben geschiedenis geschreven met deze club”, vervolgde Motta. “We hebben met de staf alles gegeven om Bologna zo hoog mogelijk te laten eindigen, maar de spelers zijn de echte hoofdrolspelers.”

“Nu ben ik geen trainer meer van dit team, maar de spelers weten dat ze op elke moment op me kunnen rekenen. Als vader, oudere broer of vriend”, sprak Motta. “Zo heb ik het ook aangepakt in de jeugd van Paris Saint-Germain, bij Spezia en nu bij Bologna. We behandelen elkaar altijd met respect. Daarom hebben we deze resultaten behaald.”

Aan het einde van het gesprek stond Motta met natte ogen voor de camera. “Ik behandel mijn spelers altijd zoals ik zou willen dat iemand mijn kinderen zou behandelen. Ik heb alleen dochters, maar het idee is hetzelfde. Ik denk dat dit de spelers heeft geholpen en zij hebben mij tegelijkertijd ook geholpen.”