Murray schiet Nuggets naar zege

08-Murray-schiet-Nuggets-naar-zege

BASKETBAL – Denver Nuggets staat op 2-0 in de play-offserie tegen Los Angeles Lakers De regerende kampioen speelde drie quarters lang slecht en keek op een bepaald moment tegen een achterstand van 20 punten aan. In het slot kwamen de Nuggets echter helemaal terug. Jamal Murray schoot Nuggets op de zoemer naar de zege: 101-99.
Bij rust stond het 59-44 voor de Lakers, die het na rust verpestten. In het laatste kwart werden maar 20 punten gescoord. Ter vergelijking: de Nuggets maakten in dezelfde tijd 32 punten. Murray werd de gevierde man, met een raak schot over de boomlange Anthony Davis. Even daarvoor zette Michael Porter Jr. de stand gelijk met een rake driepunter.
Sterspeler Nikola Jokic noteerde een triple-double: 27 punten, 20 rebounds en 16 assists. Porter Jr. (22 punten) en Murray (20) droegen ook bij aan de zege. Bij LA Lakers kwam het vanuit Anthony Davis (32 punten, 11 rebounds), LeBron James (26 punten, 12 rebounds en 8 assists) en D’Angelo Russell (26 punten). De bankspelers van Los Angeles kwamen samen slechts tot zes punten en dat droeg mede bij aan de nederlaag.
De serie gaat donderdagnacht verder in de Crypto.com Arena in Los Angeles. Vorig jaar stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale van de play-offs in de Western Conference. Toen won Denver Nuggets met 4-0. De statistiek die ook niet meehelpt is het onderling resultaat: het staat 10-0 voor de Nuggets over de laatste twee jaar.
New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten. Jalen Brunson stond met een driepunter aan de basis van de inhaalslag van New York Knicks, dat daarmee de achterstand tot 2 punten verkleinde en vervolgens via Donte DiVincenzo nog een driepunter noteerde (102-101). OG Anunoby besliste het duel met twee vrije worpen. Cleveland Cavaliers versloeg Orlando Magic met 96-86 en staat nu in de play-offs ook met 2-0 voor. (De Telegraaf)…[+]