Nadal neemt uitschakeling voor lief na ‘speciale week’ in Madrid

TENNIS – Rafael Nadal heeft er vrede mee dat de achtste finales zijn eindstation zijn bij het Masters-toernooi in Madrid. De 22-voudig grandslamwinnaar is vooral blij dat hij na blessureleed zijn rentree heeft kunnen maken in de Spaanse hoofdstad.
Nadal was in de achtste finales niet opgewassen tegen de Tsjech Jirí Lehecka, die hem in twee sets de baas was. De partij bleek te veel van het goede voor de 37-jarige Spanjaard, die een avond eerder ook nog op de baan had gestaan. “Maar ik ben blij. Het was een heel speciale week voor me, die in ieder opzicht positief was. Ik heb weer kunnen spelen op een baan die veel voor me heeft betekend, ook op emotioneel vlak”, zei Nadal. Het ging boven verwachting voor de viervoudig toernooiwinnaar in Madrid. “Ik kwam hier met veel twijfels en ik ga weg met minder. Het ging veel beter dan ik had kunnen hopen.”
Nadal richtte zich ook tot het publiek na vrijwel zeker zijn laatste deelname in Madrid. De voormalige nummer één van de wereld zet eind 2024 in principe een punt achter zijn imponerende loopbaan. “Het was onvergetelijk, een geweldig avontuur. Ik kan alleen maar dankbaar zijn”, zei Nadal over zijn carrière. “Het is heel moeilijk, maar het leven en mijn lichaam geven me al langere tijd bepaalde signalen. Ik heb het voorrecht gehad om van mijn passie mijn werk te maken.”
Nadal komt normaal gesproken later deze maand in actie op Roland Garros. Hij wil proberen het grandslamtoernooi voor de vijftiende keer te winnen. Bij vijf van zijn laatste zes deelnames was hij de beste in Parijs. (Nusport)…[+]