Negenjarige steekt toiletpapier in brand tegen muskieten

PARAMARIBO – Een woning op het Kensenhuisproject is gistermiddag in brand gevlogen. Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas is de oorzaak dat een kind (9) last kreeg van muskieten. Om de muskieten te verjagen stak hij toiletpapier in brand.
Toen het kind zag dat het toiletpapier vlammen vatte, gooide hij dat weg. Per ongeluk belandde het toiletpapier onder het bankstel, met als gevolg de brand. In het pand woonde een gezin bestaande uit vader, moeder en drie kinderen. De melding van de brand kwam omstreeks 13.15 uur, waarna de brandweer was uitgerukt. Zij kreeg de brand onder controle om 13.46 uur. Ten tijde van de brand waren twee kinderen van 8 en 9 jaar thuis.
Volgens Pinas was het huis niet verzekerd en ook niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Er werd stroom afgetapt van een andere woning die op een ander perceel staat. De brandweer heeft twee gascilinders van 20 en 28 lbs verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De woning met inboedel is in vlammen opgegaan. Toen de brandweer op de plaats aankwam, stond de woning al in lichterlaaie.
De politie ging ook naar de plaats in verband met onderzoek naar de oorzaak van de brand. WJ…[+]