Nickerie krijgt vrouwengevangenis, jeugdopvang en slachtofferdoorgangshuis

images

PARAMARIBO – In Nickerie zal bij de gevangenis Hazard een vrouwencellenhuis worden gebouwd. Verder zullen er een slachtofferdoorgangshuis, een jeugdopvang en een brandweerkazerne worden opgezet. Dit is het afgelopen weekeind bekendgemaakt door het Ministerie van Justitie en Politie in Nickerie.
“Er zal een vrouwencellenhuis komen in Nickerie, zodat vrouwelijke arrestanten niet helemaal naar Geyersvlijt gebracht hoeven te worden. De aanbestedingen hiervoor zijn al gehouden, de goedkeuringen zijn er al, de aannemer moet nu gaan starten”, gaf Sharma Lakhisaran, directeur van het ministerie, met betrekking tot de opvang van vrouwelijke arrestanten aan.
Over de opvang van jeugdigen en slachtoffers van huiselijk geweld, legde districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan uit dat bij politiepost Waldeck een ruimte voor jeugdopvang is opgeknapt en bijgebouwd in samenwerking met Unicef. “Er is dus al ruimte voor jeugdigen, maar ondertussen zullen daar ook vrouwen ondergebracht worden, in afwachting van het andere project”, gaf Gobardhan aan. De dc deelde verder mee dat ze al een paar jaar bezig is met het voorzien in een doorgangshuis voor slachtoffers van huiselijk geweld in het district. Ze gaf aan dat het Ministerie van Financiën en Planning haar recentelijk een woning ter beschikking heeft gesteld om deze groep op te vangen.
Ze waarschuwde dat er wel nog het een ander moet gebeuren qua opknappen en inrichten van de woning, maar ook met betrekking tot de veiligheid van toekomstige bewoners van het doorgangshuis. Ook directeur Sharma Lakhisaran merkte op dat men niet in staat is alles in één keer op te lossen. “Het gaat gefaseerd moeten gebeuren; de hoofdprioriteiten zullen eerst gedaan moeten worden en vervolgens ga je door totdat je kunt afbouwen.”…[+]