Nieuwe piek in aantal immigranten dat VK per boot bereikt

14-Nieuwe piek in aantal immigrantendat VK per boot bereikt

ENGELAND – Meer dan zevenhonderd migranten zijn in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, nadat ze in bootjes het Kanaal vanuit Frankrijk hadden overgestoken. Dit is het grootste dagaantal van 2024.
De 711 migranten staken de zeestraat over in veertien bootjes, aldus cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het vorige record van 2024 werd op 14 april gevestigd. Toen ging het over 534 migranten. Op 22 augustus 2022 maakten de meeste mensen op één dag de levensgevaarlijke oversteek: 1295. Dit jaar gaat het tot dusver om 8278 mensen. Dat is 34 procent meer dan in dezelfde periode in 2023, meldt nieuwszender Sky News.
De regering van premier Rishi Sunak heeft “het stoppen van de boten” tot één van haar prioriteiten gemaakt. Vorige maand is een wet aangenomen die het mogelijk maakt asielzoekers naar Rwanda uit te zetten. Volgens Sunak heeft dit omstreden plan nu al een afschrikkende werking, omdat sommige illegale immigranten doorreizen naar Ierland. Een succesvolle aanpak van immigratie is extra belangrijk omdat eind dit jaar waarschijnlijk parlementsverkiezingen worden gehouden. (De Telegraaf)…[+]