Norris glundert na zege: “Misschien heb ik morgen een nieuwe kras op mijn neus”

07-Norris-glundert-na-zege

AUTOSPORT – Lando Norris kon zondag zijn geluk niet op na zijn eerste zege in zijn Formule 1-loopbaan. De McLaren-coureur profiteerde van een gunstige safetycar en rekende zo af met nummer twee Max Verstappen.
“Ik zei in het begin van het jaar dat we races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik had vertrouwen”, zei de 24-jarige Norris op de persconferentie. “Ik wist dat onze tijd zou komen. Het team heeft geweldig werk verricht, vorig jaar stonden we hier niet eens in Q2. Het is waanzinnig hoe snel het is gegaan. Veel kleine dingen gingen beter en als alles samenkomt, krijg je zo’n perfecte dag als vandaag.”
Norris vierde een week geleden nog Koningsdag in Amsterdam en kwam daar niet helemaal ongeschonden uit. De McLaren-coureur liep een sneetje aan zijn neus op. “Die wond is nu geheeld, maar ik sluit niet uit dat ik na vanavond een nieuwe kras op mijn neus heb”, lachte Norris. “Ik zou eigenlijk vanavond naar huis vliegen, maar misschien kunnen we dat nog een dagje uitstellen. Ik ga lekker de hele nacht doorhalen en niet slapen. Het boeit me verder ook niet. Vanavond wordt een geweldige avond.”
Het scheelde niet veel of Norris was al na een paar honderd meter uitgevallen. Sergio Pérez verremde zich in de eerste bocht en nam bijna een aantal andere auto’s met zich mee. “Ik dacht toen eerlijk gezegd ook niet dat ik daarna nog zou gaan winnen”, vervolgde Norris, die bij de sprintrace ook al in de eerste bocht uitviel. “Ik had wat flashbacks naar gisteren toen ik die Red Bull opeens voorbij zag vliegen. Ik dacht: laat ik eerst maar bocht 1 overleven. Ik nam geen risico en wist dat het een lange race zou worden.”
Toch hield Norris hoop. “Ik bleef Max in zicht houden, zelfs toen ik zesde reed. Ik wist dat er kansen zouden komen, want ik had de snelheid. Soms moet je een beetje geluk hebben en dat had ik vandaag. Ik neem deze graag in ontvangst.”
Daarmee ging er een droom van Norris in vervulling. De Brit heeft 110 grands prix moeten wachten op zijn eerste zege. “Er zit veel hard werken in een wedstrijd als vandaag. Het voelt alsof er een last van mijn schouders is gevallen. Een eerste zege voelt ongelooflijk goed. Mensen twijfelden misschien of het ooit zou lukken, maar ik heb nooit getwijfeld. Ik was geduldig en deed gewoon mijn werk. Ik wist dat mijn tijd zou komen. Het was een geweldige race.” (Nusport)…[+]