Notch beëindigt ongeslagen status Voorwaarts

VOETBAL – Notch heeft de ongeslagen status van Voorwaarts beëindigd in de competitie van de Suriname Major League. In het Franklin Essed Stadion won Notch de ontmoeting met minimaal verschil: 1-0. Beide ploegen hebben door dit resultaat tien punten uit vijf wedstrijden.
Notch wilde het verlies van afgelopen weekend tegen Inter Moengo Tapoe (IMT) wegpoetsen en begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase hield Voorwaarts’ doelman Endro Esperansie zijn doel schoon. De druk van Notch nam echter toe en in de zevende minuut werd de score geopend. Bruno de Santos trok de bal het strafgebied in en de bal werd heel ongelukkigerwijs in het doel verwerkt door Voorwaarts-speler Rafiek Bane: 1-0. Voorwaarts slaagde er in de resterende minuten van de eerste helft en de tweede helft niet in om de gelijkmaker te maken en leed daarmee zijn eerste nederlaag in deze competitie.
IMT moest terugkomen van een achterstand om een gelijkspel uit de bus te halen tegen Robinhood: 2-2.

Na een blanco ruststand opende Roche Rosebel in de 54e minuut de score voor Robinhood: 0-1. In de 74e minuut verdubbelde Dimitrio Andro de voorsprong naar 0-2. Twee minuten later verkleinde Shelton Akooi de achterstand tot 1-2. In de 79e minuut kreeg IMT een strafschop nadat Alierio Belfor een overtreding beging op Akooi in het zestienmetergebied. Joel Baja nam de penalty en verschalkte doelman Jonathan Fonkel: 2-2. Deze stand bleef ongewijzigd.

Transvaal boekte een ruime overwinning op Inter Wanica: 3-0. Lalanie Tooy, Jercinio Grendel en Dimitrie Apai maakten de doelpunten voor Transvaal. Door de zege staat Transvaal samen met PVV aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden…[+]