OM blijft bij eis vijftien jaar tegen verdachte seksueel misbruik

01-seksueel-misbruik

PARAMARIBO – Het Openbaar Ministerie (OM) blijft bij zijn eis van vijftien jaar tegen O.W., die tien kinderen tussen 4 en 9 jaar bij de oppas seksueel zou hebben misbruikt. Volgens officier van justitie Rita Sitaram, is er sprake van seksueel misbruik van alle slachtoffers.
Bovendien komen de verklaringen van de slachtoffers met elkaar overeen. De kinderen hebben gedetailleerde verklaringen afgelegd over hetgeen hen is overkomen. De verdachte liet hen een game op zijn telefoon zien. Het blijkt niet om een game te gaan, maar pornofilms. Het seksueel misbruik heeft in de kamer van de verdachte plaatsgevonden. Elk van de slachtoffers wijst de verdachte aan als de dader. Zij wezen ook de slaapkamer van de verdachte in het oppashuis aan.
De verdachte woonde bij zijn tante, die de oppas van de slachtoffers deed. Sitaram haalde aan dat zowel uit het strafdossier als de verhoren van de tien slachtoffers bij de politie en de psycholoog blijkt, dat de verdachte goed voorbereid tewerk is gegaan. Eerst liet de verdachte de kinderen naar een game kijken. Daarna pleegde hij de seksuele handelingen met hen.
Uit het rapport van de psycholoog, die over de verdachte is uitgebracht, blijkt dat de kans op recidive aanwezig is. De verdachte heeft bij de psychiater gezegd dat hij tussen zijn negende en tiende jaar een keer seksueel is misbruikt door een buurtbewoner. Dat de verdachte seksueel misbruikt is, is volgens de vervolgingsambtenaar niet aangetoond.
Dat de arts geen bewijs op medisch gebied heeft gevonden, komt volgens Sitaram doordat bij alle slachtoffers al meer dan 72 uur verstreken was, voordat zij zijn onderzocht. In mei houdt raadsvrouw Shefani Amirkhan haar dupliek. WJ…[+]