Onderwijsproces binnenland na paasvakantie niet gegarandeerd

PARAMARIBO- Enkele leerkrachten die te werk gesteld zijn in het binnenland en met de paasvakantie naar Paramaribo zijn afgereisd, vertellen dat het onderwijsproces in het binnenland niet gegarandeerd is na de paasvakantie. De leerkrachten vertellen dat los van het feit dat de vakantievervoerders niet zeker weten als zij de leerkrachten zullen vervoeren naar hun standplaatsen, de aanhoudende droogte ook een belangrijke rol speelt. “Door de enorme droogte is er een tekort aan water en vrezen wij dat wij geïsoleerd zullen raken als het waterpeil in de rivieren helemaal daalt”, stelt een leerkracht.

Ook zijn de leerkrachten bang dat ze straks geen of weinig voedsel zullen mogen meenemen, omdat door de lage waterstand de bootsmannen niet te veel vracht willen vervoeren per persoon. “Indien je veel voorraad hebt, moet jij dan een eigen boot huren en dat kost allemaal geld. Als wij na de paasvakantie teruggaan moeten we een voedselvoorraad hebben van vier maanden en ook voldoende water”, stellen de leerkrachten.
Zij vragen zich af wat voor maatregelen de overheid gaat treffen, zodat zij voorzien kunnen worden van water .
De onderwijzeressen vertellen dat zij niet naar alle dorpen vleeswaren kunnen meenemen, omdat de dorpen niet voorzien zijn van 1 x 24 uur stroom. Ook zijn niet alle dorpen voorzien van leidingwater en zijn de bewoners alsook de leerkrachten aangewezen op regenwater; indien het niet regent zitten de leerkrachten met een probleem.…[+]