Opnieuw politici aangevallen in Duitsland, roep om zwaardere straffen

Opnieuw-politici-aangevallen-in-Duitsland

DUITSLAND – De Duitse oud-minister Franziska Giffey is belaagd in Berlijn. De politicus van de SPD van bondskanselier Olaf Scholz werd van achteren aangevallen in een bibliotheek. Diezelfde dag werd ook een nog onbekende politicus van Bündnis 90/Die Grünen aangevallen. Giffey werd met een zak “met harde inhoud” op haar hoofd en nek geslagen en moest naar het ziekenhuis.

Enige uren later vielen twee personen een 47-jarige vrouwelijke politicus van Bündnis 90/Die Grünen aan in Dresden. Volgens de politie was ze in het bijzijn van een cameraploeg posters aan het ophangen. De verdachten duwden haar, trokken de posters weg en bespuugden haar. Volgens de politie werd eerder ook de Hitlergroet gebracht.

De burgemeester van Berlijn Kai Wegner wil dat er een discussie over zwaardere straffen voor aanvallen op politici op gang komt. De binnenlandministers van de Duitse deelstaten hebben zich ook uitgesproken voor hardere straffen voor dit soort geweld. In Duitsland zijn recent meer politici aangevallen.

Zo raakte SPD-politicus Matthias Ecke vorige week vrijdag ernstig gewond bij een aanval, ook in Dresden. De Europarlementariër werd aangevallen door vier jonge mannen. De politie gaat ervan uit dat de aanval uit de politiek rechtse hoek kwam. Dresden ligt in de deelstaat Saksen, waar in september lokale verkiezingen plaatsvinden. Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van Ecke. Volgens de politie is het nog onduidelijk wie de andere drie daders zijn.

(NU)…[+]