Ouders leerlingen binnenlandniet te spreken over niet aanvangen school

01 -leerlingen binnenland

PARAMARIBO – Ouders van leerlingen in het binnenland zijn niet erover te spreken, dat de scholen in het binnenland nog niet zijn aangevangen. Volgens Glenda Akoebe kan zij zich niet indenken, dat de kinderen in het binnenland steeds weer de dupe zijn van het wanbeleid van de regering. Zij hoopt dat de overheid het geld van de vakantievervoerders uitbetaalt, zodat de leerlingen van het binnenland volgende week naar school kunnen.
Akoebe is van mening dat de leerlingen in het binnenland al achter zijn op de leerstof, ten opzichte van leerlingen in de overige districten en dat die achterstand nog ingehaald moet worden. Zij vraagt zich af hoe dat gedaan zal worden indien de leerlingen nu weer verstoken zijn van onderwijs. Zij roept de parlementariërs van deze gebieden op om hun stem te laten horen voor de leerlingen van het binnenland, omdat dit een serieus probleem gaat worden.
Een bezorgde vader hoopt niet dat de leerlingen lange tijd verstoken zullen zijn van onderwijs. De vader vertelt dat steeds weer de leerlingen van het binnenland onderwijs moeten ontberen. “Het lijkt alsof de leerlingen alsook de mensen van het binnenland een stiefmoederlijke behandeling krijgen van alle regeringen die aanzitten. Ik vraag me af wanneer dit tot het verleden zal gaan behoren”, stelt hij.…[+]