Parmessar: “Wij hebben ons doel niet bereikt”

Parmessar

ZAALVOETBAL – Het doel van bondscoach Prishad Parmessar van de Nationale Zaalvoetbalselectie is niet bereikt. Suriname strandde in Managua (Nicaragua) in de groepsfase van de Concacaf-zaalvoetbal­kampioenschap-pen. In groep A eindigde Suriname op de derde plaats met drie punten.
“We zijn teleurgesteld in het eindresultaat, omdat we de kwartfinales als doel hadden”, geeft Parmessar aan. In de vorige editie (2021) in Guatemala haalde Suriname de kwartfinale door als tweede te eindigen in zijn groep. Parmessar hoopte dit historische moment te herhalen, maar faalde. Suriname begon zijn groep A-wedstrijd tegen Mexico en verloor die met 3-7. In 2021 had Suriname nog van Mexico kunnen winnen met 5-4. In de tweede wedstrijd tegen de regerend Concacaf-kampioen Costa Rica werd verloren met 1-3. In 2021 verloor Suriname van Costa Rica in de kwartfinale met 1-12. In de laatste wedstrijd tegen Haïti werd de overwinning behaald met 4-0.
Suriname eindigde hiermee op de derde plaats achter Costa Rica (9 punten) en Mexico
(6 punten). Haïti eindigde op de laatste plaats met 0 punt. Suriname kon als een van de twee beste nummers drie doorgaan naar de kwartfinale, maar Nicaragua verloor ruim van Canada met 6-3. Hierdoor gingen de Verenigde Staten van Amerika (groep B) en Canada (groep C) er met de twee beste nummer drie plaatsen vandoor, beide met vier punten. Parmessar geeft aan dat de selectie zal blijven trainen. In mei moet de selectie een toernooi spelen in Frans-Guyana. Parmessar geeft verder aan: “Dat er beleid gemaakt moet worden in samenwerking met het bestuur en sponsoren om de weg omhoog in te zetten. Ook omtrent de Anthony Nesty Sporthal (ANS), beter bekend als NIS, moeten goede afspraken worden gemaakt, want die is onze enige goede hal voor futsal. Geen ANS, geen futsal.”…[+]